Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanalaatikko ilman riisiä

Porkkanalaatikko onnistuu ilman riisiä. Tässä porkkanalaatikossa maistuu jouluinen manteli. Saat laatikosta vegaanisen, kun käytät mantelimaitoa kerman sijaan ja öljyä voin tilalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Porkkanalaatikko ilman riisiä

  • 600 g porkkanoita
  • noin 1 ½ dl kermaa tai mantelimaitoa
  • 120 g mantelijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl voita tai rypsiölyä
  • 1 rkl rouhittuja manteleita

Valmistusohje

Porkkanalaatikko ilman riisiä tehdään helposti näin:

Saat tällä reseptillä tehtyä 8 pientä annosta porkkanalaatikkoa muffinivuokiin tai yhden isomman laatikon.

  1. Pese, kuori ja paloittele noin 600 grammaa porkkanoita.  Keitä ne vedessä kattilassa kannen alla täysin kypsiksi. Voit kokeille kypsyyttä haarukalla.
  2.  Survo kypsät porkkanat nesteeseen, lisää joukkoon mantelijauhe, kaikki mausteet ja maissitärkkelys. Tarkista porkkanasoseen maku.
  3. Voitele pienet muffinivuoat  tai halutessasi yksi isompi uunivuoka ja annostele porkkanasose niihin. Ripottele porkkanalaatikoiden päälle mantelirouhetta ja voinokareita ja paista pieniä porkkanalaatikoita 175 asteessa puolisen tuntia, yhtä isoa laatikkoa noin tunti.
  4. Tarjoa porkkanalaatikko ilman riisiä joulupöydän pääruokien lisukkeena. Somat annokset sopivat myös pikkujoulun tarjottaviksi.

Lue myös: 9 vaihtoehtoa perinteisille laatikoille – tarjoa joulupöydässä näitä kasvislisukkeita

Lue myös Anna.fi: Parhaat kasvisruoat joulupöytään – näin onnistut kasvismenussa varmasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanalaatikko ilman riisiä

Porkkanalaatikko

Johtuukohan ohjeen liiallisesta valkopippuria ja / tai muskottipähkinän määrästä, että pienoinen pistävä maku jäi muuten ok

Sinun täytyy kommentoidaksesi.