Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanalaatikko soseesta

Porkkanalaatikko soseesta tehtynä on oikaisijan unelma. Tämän helpommalla ei joululaatikko enää valmistu. Sileä ja pehmoinen sose on helppokäyttöinen ja nopea. Onnistut varmasti tällä helpolla ohjeella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Porkkanalaatikko soseesta

  • 300 g valmista riisipuuroa (esim. Saarioinen)
  • 1 kg valmista porkkanasosetta
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa

Voitelu

  • 2 rkl voita

Pinnalle

  • 2 rkl korppujauhoja
  • 50 g voita

Valmistusohje

Porkkanalaatikko soseesta valmistuu helposti näin:

  1. Lusikoi 300 grammaa puuroa kulhoon. Lisää joukkoon yksi kilo porkkanasosetta, yksi kananmuna, puoli desiä vaaleaa siirappia ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita.
  2. Kaada seos voilla voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle kaksi ruokalusikallista korppujauhoja. Tee pintaan kuvioita haarukalla ja lisää päälle 50 grammaa kuutioitua voita.
  3. Paista porkkanalaatikko soseesta tehtynä 175 asteessa uunin keskitasolla 1 1/2–2 tuntia.

Vinkki! Jos haluat valmistaa porkkanalaatikon alusta alkaen itse, kurkkaa perinteisen porkkanalaatikon ohje.

Lue myös Anna.fi: Vaihtelunhaluisille kokeiluun porkkana-pähkinämureke!

Porkkanalaatikko soseesta on ihanan helppo valmistaa.
Porkkanalaatikko soseesta on ihanan helppo valmistaa. © Pekka Holmström

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanalaatikko soseesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.