Reseptit
yli 60 min

Porkkanalaatikko

Meheväksi, hitaasti hautunut porkkanalaatikko maistuu kinkun kaverina. Viimeistele porkkanalaatikko rouhituilla manteleilla. Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Porkkanalaatikko:

5 dl vettä
1.5 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
800 g porkkanoita
suolaa
yrttisuolaa
muskottipähkinää
valkopippuria

porkkanalaatikon pinnalle:

rouhittua mantelia
voinokareita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin.
  2. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää riisin joukkoon porkkanaraaste ja munamaito. Mausta seos.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle jauhettua tai rouhittua mantelia ja muutama voinokare. Paista 160-175 asteessa 1 – 1,5 tuntia.

Vinkki: Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä. Älä paista pakastettavaa ja uudelleen lämmitettävää laatikkoa liian kuivaksi.

Katso myös: Imellytetty perunalaatikko

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkanalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X