Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko maistuu joulupöydässä. Meheväksi, hitaasti hautunut porkkanalaatikko viimeistellään rouhituilla manteleilla. Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Porkkanalaatikko:
- 5 dl vettä
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 800 g porkkanoita
- suolaa
- yrttisuolaa
- muskottipähkinää
- valkopippuria
Porkkanalaatikon pinnalle:
- rouhittua mantelia
- voinokareita
Valmistusohje
Porkkanalaatikko tehdään näin:
Porkkanalaatikko valmistuu helposti raastetusta porkkanasta. Ihana, kotoinenjuureslaatikko levittää ympärilleen lempeästi houkuttavaa tuoksuaan.
- Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin.
- Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää riisin joukkoon porkkanaraaste ja munamaito. Mausta seos.
- Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle jauhettua tai rouhittua mantelia ja muutama voinokare.
- Paista laatikko kypsäksi 160-175 asteessa. Aikaa kuluu noin 1 – 1,5 tuntia.
Vinkki: Tämä laatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä. Älä paista pakastettavaa ja uudelleen lämmitettävää laatikkoa liian kuivaksi.
Katso myös: Imellytetty perunalaatikko
Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jouluruoat kotimaisista aineksista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanalaatikko
upaa että joku muukin vain raastaa porkkanan ei keitä ennakkoonÄR