Valmistusohje
Porkkanalaatikko valmistuu helposti raastetusta porkkanasta.
- Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin.
- Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää riisin joukkoon porkkanaraaste ja munamaito. Mausta seos.
- Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle jauhettua tai rouhittua mantelia ja muutama voinokare. Paista porkkanalaatikko kypsäksi 160-175 asteessa. Aikaa kuluu noin 1 – 1,5 tuntia.
Vinkki: Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä. Älä paista pakastettavaa ja uudelleen lämmitettävää laatikkoa liian kuivaksi.
Katso myös: Imellytetty perunalaatikko
Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jouluruoat kotimaisista aineksista
Keskustelu
upaa että joku muukin vain raastaa porkkanan ei keitä ennakkoonÄR
Kommentoi juttua: Porkkanalaatikko