Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Porkkananpunaiset rakkausrieskat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 dl keitettyä, soseutettua tai hienoksi raastettua, raakaa porkkanaa
1 kananmuna
1 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl ohrajauhoja
noin 2 dl sämpylävehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita porkkanasoseeseen tai -raasteeseen kananmuna, vesi, suola ja öljy. Lisää ohrajauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee pehmeää.
  2. Taputtele taikinasta leivinpaperille noin sentin paksuisia, pieniä ja pyöreitä rieskoja. Sydämen muotoisia rakkausrieskoja saat, kun levität taikinaa leivinpaperille sydämen muotoisen piparkakkumuotin sisään. Nosta muotti pois ja tee viereen toinen sydän. Paista rieskat saman tien 250 asteessa, 10-15 minuuttia.
  3. Lado kypsät rieskat päällekkäin ja peitä liinalla. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi raejuustovoin kanssa. Herkullista.
  • Irmeli Pentti, Tampere

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkananpunaiset rakkausrieskat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X