Reseptit
Kiitos

Porkkanapatee

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg porkkanoita
2 sipulia
noin 300 g mukulaselleriä, palsternakkaa tai mustajuurta
6 kananmunaa
(2 dl kasvislientä tai kermaa, 1 dl korppujauhoja ja 1/2 dl perunajauhoja)
suolaa, valkopippuria
(sahramia)

Valmistusohje

  1. Kuori porkkanat, sipulit ja juurekset. Paloittele ja kypsennä niukassa, suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
  2. Valuta kasvikset ja anna niiden hetken höyrystyä kattilassa ilman nestettä. Soseuta monitoimikoneessa ja anna jäähtyä.
  3. Lisää kananmunia yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Voit lisätä myös siteeksi kasvisliemeen tai kermaan sekoitetut korppujauhot ja perunajauhot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja foliolla. Nosta vuoka uunipannuun ja lisää lämmintä vettä. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes patee on kypsä.
  4. Anna pateen jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
  5. Kumoa ja leikkaa viipaleiksi.
  • Tarjoa kylmän kasvispateen kanssa avokadokastiketta, yrttikastiketta tai mätikastiketta (2-3 dl ranskankermaa ja 70-100 g mätiä).
  • Osan porkkanasoseesta voit maustaa sahramilla. Keitä ja soseuta valkeita juureksia erikseen, jos haluat pateeseen raitoja.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkanapatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X