
Porkkanapestopasta
Porkkanapestopasta on helppo pikaruoka kiireisiin päiviin. Oranssi pestokastike syntyy pastan kiehuessa keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pasta:
- noin 200 g spagettia
Porkkanapesto
- 250 g porkkanaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- ½ tl suolaa
- 4-5 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Porkkanapestopasta tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi. Valuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Jauha ensin pähkinät teholeikkurissa tasaiseksi parmesaaniraasteen ja hienonnetun persiljan kanssa.
2. Lisää porkkanat, valkosipulinkynsi, suola ja muutama ruokalusikallinen öljyä. Aja karkeaksi seokseksi. Notkista pestoa tarvittaessa oliiviöljyllä.
3. Keitä spagetit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja kääntele kuuman pastan joukkoon porkkanapesto. Tarjoile heti.
Kokeile myös muita maukkaita kasvispastoja: Kasvislasagne Pinaattipapardelle Bataatti-rucolapasta Ruoka.fi: Kasvispasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanapestopasta