Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanapihvit

Porkkanapihvi on kelpo arkiruoka, joka maistuu sellaisenaan, jogurttikastikkeen kera tai vaikka pottumuusin kyljessä. Mausteita vaihtamalla saat makuun uutta jujua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porkkanapihvit

  • 500 g porkkanoita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 t kuvattua timjamia
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Porkkanapihvit tehdään helposti näin:

  1. Raasta 500 grammaa porkkanoita hienoksi raasteeksi. 
  2. Sekoita porkkanaraaste, kananmuna ja kaksi desilitraa kaurahiutaleita keskenään. Mausta teelusikallisella kuivattua timjamia, teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Anna massan tekeytyä vähintään 15 minuuttia.
  3. Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja paista ne öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa porkkanapihvit lämpiminä sellaisenaan tai jogurttikastikkeen kera.

Lue myös: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

Lue myös Anna.fi: Mehevät kasvispyörykät ja ihanat ideat lisukkeisiin – 6 erilaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.