
Porkkanapihvit
Porkkanapihvi on kelpo arkiruoka, joka maistuu sellaisenaan, jogurttikastikkeen kera tai vaikka pottumuusin kyljessä. Mausteita vaihtamalla saat makuun uutta jujua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Porkkanapihvit
- 500 g porkkanoita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 t kuvattua timjamia
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Porkkanapihvit tehdään helposti näin:
- Raasta 500 grammaa porkkanoita hienoksi raasteeksi.
- Sekoita porkkanaraaste, kananmuna ja kaksi desilitraa kaurahiutaleita keskenään. Mausta teelusikallisella kuivattua timjamia, teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Anna massan tekeytyä vähintään 15 minuuttia.
- Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja paista ne öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa porkkanapihvit lämpiminä sellaisenaan tai jogurttikastikkeen kera.
Lue myös: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta
Lue myös Anna.fi: Mehevät kasvispyörykät ja ihanat ideat lisukkeisiin – 6 erilaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanapihvit