porkkanapihvi Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanapihvit

Porkkanapihvi on kelpo arkiruoka, joka maistuu sellaisenaan, jogurttikastikkeen kera tai vaikka pottumuusin kyljessä. Mausteita vaihtamalla saat makuun uutta jujua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Porkkanapihvit

  • 500 g porkkanoita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 t kuvattua timjamia
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Porkkanapihvit tehdään helposti näin:

  1. Raasta 500 grammaa porkkanoita hienoksi raasteeksi. 
  2. Sekoita porkkanaraaste, kananmuna ja kaksi desilitraa kaurahiutaleita keskenään. Mausta teelusikallisella kuivattua timjamia, teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Anna massan tekeytyä vähintään 15 minuuttia.
  3. Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja paista ne öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa porkkanapihvit lämpiminä sellaisenaan tai jogurttikastikkeen kera.

Lue myös: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

Lue myös Anna.fi: Mehevät kasvispyörykät ja ihanat ideat lisukkeisiin – 6 erilaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.