Reseptit

Poro-whoopieleivokset

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 180 g voita
  • 150 g fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1.5 dl kermaviiliä
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 1.5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 1 pkt mascarpone-juustoa
  • 1 dl kermaa, vaahdotettuna
  • 4 rkl sokeria
  • 50 g valkosuklaata, sulatettuna

Koristelu:

  • 100 g valkosuklaata, sulatettuna
  • 12 kpl punaisia pallokarkkeja
  • 3 kpl Suku-lakuja

Valmistusohje

Poro-whoopieleivokset

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet kahdessa osassa siten, että välissä lisäät joukkoon kermaviilin.

Pursota 12 pyöreää nokaretta pellille, jätä tilaa kohoamiselle. Paista uunissa 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja se on kiinteää.

Täyte: sekoita mascarpone-juusto ja vaahdotettu kerma, lisää sokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon.

Koristelu: sulata valkosuklaa ja pursota leivinpaperille sarven muotoisiksi nokareiksi. Laita jäähtymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Leikkaa Suku lakuja ohuksi paloiksi. Dippaa karkkien pohjat sulatettuun suklaaseen ja paina karkit leivoksen pinnalle. Lisää lopuksi sarvet varovasti leivoksen pintaan.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poro-whoopieleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.