Porokupposet
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
Ainekset
- 24 kpl pieniä perunarieskoja
täyte:
- 1 purjo tai nippu kevätsipulia
- 200 g siitakesieniä
- rasvaa paistamiseen
- 2 dl vettä tai ruokakermaa
- 200 g savuporolla maustettua sulatejuustoa (Koskenlaskija)
- 1 dl juustoraastetta tai parmesaaniraastetta
- valkopippuria
- (100 g kylmäsavuporoa)
- 4 munaa
koristeeksi:
- rucolan lehtiä
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Halkaise purjo, huuhdo ja silppua. Silppua siitakesienet. Kuullota purjo-sienisilppu rasvassa. Lisää joukkoon neste, kuutioitu juusto, juustoraaste ja pippuri. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Ota pannu liedeltä ja lisää joukkoon silpuksi leikelty poro ja munat.
2. Voitele muffinipannu tai pienet vuoat kevyesti. Leikkaa pyöreisiin pikkurieskoihin ympyrän keskikohtaan ulottuva viilto. Taivuta rieskoista kuppi ja aseta ne vuokiin. Lusikoi täyte rieskakuppeihin ja kuorruta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porokupposet