Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Poronkäristys

Herkullinen poronkäristys syntyy vuoluohuesta poronlihasta hitaalla haudutuksella. Pekoni, voi ja öljy luovat poronkäristykseen pehmeän makupohjan.  Tarjoa poronkäristys perunasoseen ja puolukkakastikkeen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Poronkäristys:

170 g pekonia
50 g voita
2 rkl öljyä
1.5 kg puhdistettua ja pakastettua poronlihaa
2 kpl sipulia
3 tl suolaa
rouhittua maustepippuria
2 tölkkiä olutta
2 dl vettä

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja pekoni.
  2. Kuumenna pata ja sulata pekoni öljyn ja voin kanssa.
  3. Paahda rasvassa sipulisilppu, vedä sivuun ja lisää jäinen liha vähitellen. Nostele lihaa kunnes koko määrä on sulanut.
  4. Anna poronkäristyksen hautua omassa liemessään kunnes liha tuoksahtaa paahtuvalle. Lisää silloin toinen olut. Anna kiehahtaa. Lisää toinen olut ja lopuksi vettä kunnes liha porisee hissukseen liemessä.
  5. Poronkäristys saa hautua vähintään tunnin minimilämmössä liedellä kannen alla tai 170-asteisessa uunissa. Tiivis kansi pitää poronkäristyksen kosteana.
  6. Mausta poronkäristys ja tarjoa perunasoseen sekä puolukkakastikkeen kanssa. Hirvenliha on helpointa leikata käristyslihaksi hiukan jäisenä. Käristyksessä lihan on oltava vuoluohutta.

Lue myös: 5 perunamuusi & kastike

Keskustelu

Hei,
innostuin tästä poronkäristysohjeesta. Kuulisin vielä mielelläni, tarkoitetaanko ohjeessa 0,33 l vai 0,5 l oluttölkkejä?
Aion valmistaa tätä jouluna, joten olisi hienoa, jos viestiini vastattaisiin mahdollisimman pian.

Ystävällisin terveisin
Nina Palmgren

Tässä on sama omgelma kuin niin monissa nettiresepteissä: ei mitään tietoa kuinka monelle määtät on. Todella ärsyttävää.

Aika avuton saa olla jos ei osaa itte päätellä aineiden perusteella kuinka monelle siitä riittää. Tilaa pizza!

No ystävällisemmin voisi neuvoa: 125 g lihaa on aivan minimiannos/syöjä. Oikein äijätkään eivät saisi yli 1/2 kg syödä. Laske 250 g mukaan ja olet jo melko varmoilla. Riippuu vieraiden profiileista! Hyvää ruokahalua!

Kommentoi juttua: Poronkäristys

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X