poronkäristys
Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Poronkäristys

Herkullinen poronkäristys syntyy vuoluohuesta poronlihasta hitaalla haudutuksella. Pekoni, voi ja öljy luovat poronkäristykseen pehmeän makupohjan.  Tarjoa poronkäristys perunasoseen ja puolukkakastikkeen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Poronkäristys:

170 g pekonia
50 g voita
2 rkl öljyä
1.5 kg puhdistettua ja pakastettua poronlihaa
2 kpl sipulia
3 tl suolaa
rouhittua maustepippuria
2 tölkkiä olutta
2 dl vettä

Keskustelu

Hei,
innostuin tästä poronkäristysohjeesta. Kuulisin vielä mielelläni, tarkoitetaanko ohjeessa 0,33 l vai 0,5 l oluttölkkejä?
Aion valmistaa tätä jouluna, joten olisi hienoa, jos viestiini vastattaisiin mahdollisimman pian.

Ystävällisin terveisin
Nina Palmgren

Tässä on sama omgelma kuin niin monissa nettiresepteissä: ei mitään tietoa kuinka monelle määtät on. Todella ärsyttävää.

Aika avuton saa olla jos ei osaa itte päätellä aineiden perusteella kuinka monelle siitä riittää. Tilaa pizza!

No ystävällisemmin voisi neuvoa: 125 g lihaa on aivan minimiannos/syöjä. Oikein äijätkään eivät saisi yli 1/2 kg syödä. Laske 250 g mukaan ja olet jo melko varmoilla. Riippuu vieraiden profiileista! Hyvää ruokahalua!

Olen aikoinaan tehnyt hirvikäristystä, puoli jäisen lihan leikkaan puukolla lastuiksi, pistänyt voita pannulle käristellyt siinä. sitten vesitilkkaan sulattanut suolan ja laittanut käristykseen, kun lihasiivut ovat pehmeitä, siitä vaan muussin kylkeen ja syömää,..

Olut EI kuulu ruuanvalmistukseen Suomessa… Ruokajuomaksi kyllä.

Poronkäristys maistuu oluella pilattuna kuin yön yli jätetty kossuvissy, johon oli tumpattu pari puoliksi poltettua vihreetä norttia… Kiitos isän tupakka ei ole maistunut koskaan!

Eikä käristykseen kuulu pekoni, sipuli eikä maustepippurikaan. Isä opetti, että ripsaus jauhettua mustaapippuria aina joskus. Oli sen vm. viimeisen oppinut ollessaan Lapissa töissä tai kalassa.

Kommentoi juttua: Poronkäristys

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X