Poronpaisti
Valmistusohje
Poronpaistin valmistusaika on noin 30 minuuttia, varaa aikaa lihan lämmön tasaantumiselle ainakin 15 minuuttia ja kypsennykseen 2 tuntia.
1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa 1,5–2 vuorokautta.
2. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta paisti vuokaan, hiero pintaan mausteeksi suolaa ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin. Aseta lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari.
3. Valele paistia kypsymisen aikana pannulle syntyvällä liemellä. Kun paistin sisälämpötila osoittaa 54-astetta, nosta paisti uunista ja
kääri se folion sisään vetäytymään tunniksi.
4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi tarjolle.
Tarjoa lisänä mustikka-portviinikastiketta.
Lue myös: Parhaat pororeseptit
Keskustelu
Kommentoi juttua: Poronpaisti