Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Poronpaisti

Rakenteeltaan hienosyinen ja murea poro on erittäin vähärasvaista. Paistiviipaleet aateloidaan mustikka-portviinikastikkeella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Poronpaisti:

1,2-1,4 kg poron sisäpaisti
1 rkl voita ja rypsiöljyä
2 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Poronpaistin valmistusaika on noin 30 minuuttia, varaa aikaa lihan lämmön tasaantumiselle ainakin 15 minuuttia ja kypsennykseen 2 tuntia.

1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa 1,5–2 vuorokautta.

2. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta paisti vuokaan, hiero pintaan mausteeksi suolaa ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin. Aseta lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari.

3. Valele paistia kypsymisen aikana pannulle syntyvällä liemellä. Kun paistin sisälämpötila osoittaa 54-astetta, nosta paisti uunista ja
kääri se folion sisään vetäytymään tunniksi.

4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi tarjolle.

Tarjoa lisänä mustikka-portviinikastiketta.

Lue myös: Parhaat pororeseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Poronpaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X