Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pororulla

Pororulla on helppotekoinen suupala. Tarjoa savupororulla paahtoleivän päällä kurkkuviipaleen ja kirsikkatomaatin kanssa. Kun käytät cocktail-tikkua annokseen, siitä tulee helppo sormisyötävä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Savupororulla

  • noin 200 g savuporoa viipaleina
  • 100 g tuorejuustoa

Lisäksi

  • 15 palaa vaaleaa paahtoleipää
  • 15 viipaletta tuoreta kurkkua
  • 15 kpl kirsikkatomaatteja
  • 15 kpl cocktail-tikkuja

Valmistusohje

Pororulla tehdään näin helposti:

Pororulla on nopea tehdä ja helppo leikata annospaloiksi, kun laitat sen noin 20 minuutiksi pakastimeen ennen paloittelua.

  1. Levitä työlaudalle ensin kelmu ja sen päälle savuporoviipaleet limittäin toistensa päälle. Levitä savuporoviipaleiden päälle purkillinen notkistettua tuorejuustoa. Kiedo kelmun avulla kääretortun tapaan rullaksi. Laita käärö pakastimeen.
  2. Ota pororulla pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjolle leikkaamista. Leikkaa käärö noin 1 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kyljelleen, paina jokaiseen cocktailtikku, korista persiljalla ja tarjoa pieninä cocktailpaloina. Yhdestä rullasta tulee noin 15 viipaletta.
  3. Voit myös tarjota pororullan paahtoleipäpalan päällä kurkun ja kirsikkatomaatin kanssa.

Kaipaatko lisää cocktail-palavinkkejä? Maistuisiko lohenmätinapit tai paahtopaisti-piparjuurirullat?

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savuporopiiraat – suloiset suupalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pororulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.