Pororulla
Pororulla on helppotekoinen suupala. Tarjoa savupororulla paahtoleivän päällä kurkkuviipaleen ja kirsikkatomaatin kanssa. Kun käytät cocktail-tikkua annokseen, siitä tulee helppo sormisyötävä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Savupororulla
- noin 200 g savuporoa viipaleina
- 100 g tuorejuustoa
Lisäksi
- 15 palaa vaaleaa paahtoleipää
- 15 viipaletta tuoreta kurkkua
- 15 kpl kirsikkatomaatteja
- 15 kpl cocktail-tikkuja
Valmistusohje
Pororulla tehdään näin helposti:
Pororulla on nopea tehdä ja helppo leikata annospaloiksi, kun laitat sen noin 20 minuutiksi pakastimeen ennen paloittelua.
- Levitä työlaudalle ensin kelmu ja sen päälle savuporoviipaleet limittäin toistensa päälle. Levitä savuporoviipaleiden päälle purkillinen notkistettua tuorejuustoa. Kiedo kelmun avulla kääretortun tapaan rullaksi. Laita käärö pakastimeen.
- Ota pororulla pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjolle leikkaamista. Leikkaa käärö noin 1 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kyljelleen, paina jokaiseen cocktailtikku, korista persiljalla ja tarjoa pieninä cocktailpaloina. Yhdestä rullasta tulee noin 15 viipaletta.
- Voit myös tarjota pororullan paahtoleipäpalan päällä kurkun ja kirsikkatomaatin kanssa.
Kaipaatko lisää cocktail-palavinkkejä? Maistuisiko lohenmätinapit tai paahtopaisti-piparjuurirullat?
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savuporopiiraat – suloiset suupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pororulla