Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porotartar ruisleivällä

Kokeile porotartaria myös palttoonnapin tai muun rapean leivän päällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Porotartar:

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • ½ punasipuli
  • 1 raastettu etikkapunajuuri
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi:

  • tummia hapankorppuja tai ruisleipää
  • tuoretta timjamia
  • krassia
  • (puolukoita)

Valmistusohje

1. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta etikkapunajuuri. Hienonna persilja. Notkista tuorejuusto.

2. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta mustapippurilla. Ohenna tarvittaessa maidolla. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, poro on jo valmiiksi suolaista.

3. Voitele hapankorppu tai ruisleipä tartarilla ja koristele timjaminlehdillä ja krasseilla, halutessasi myös puolukoilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Lisää pikkusuolaista porosta:

poroleipäset

Poroleipäset

poro-rieskarullat

Pororieskarullat

porokupposet

Porokupposet

Ruoka.fi: Porocarpaccio ja piparjuurikastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porotartar ruisleivällä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.