Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porsaan kylkirulla omena-gorgonzolatäytteellä

Porsaan kylkirulla omena-gorgonzolatäytteellä on helppo, mutta aikaa vievä herkku juhlaan tai viikonloppuun. Upea liemi valmistuu ihan itsestään ja perunat muhivat herkullisiksi siinä samalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Porsaan kylkirulla omena-gorgonzolatäytteellä

  • 2 kg luutonta ja nahatonta siankylkeä
  • 2+1 tl suolaa myllystä
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 pieni hapokas omena
  • 3 salvianoksaa
  • 1 timjaminoksa
  • 150 g gorgonzolajuustoa
  • n. 1 ½ m paistonarua
  • 1 kg  kiinteitä perunoita (Esim. Siikli)

Valmistusohje

Porsaan kylkirulla omena-gorgonzolatäytteellä tehdään helposti näin:

  1. Ota kaksi kilogrammaa luutonta ja nahatonta siankylkeä huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Rouhi sen sisäpintaan kaksi teelusikallista suolaa ja yksi teelusikallinen mustapippuria.
  2. Hienonna yksi pieni sipuli ja ruskista voissa paistinpannulla.
  3. Pese yksi pieni hapokas omena ja puolita ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Laita sipuli ja omenat pieneen kulhoon. Ota kolme oksaa salviaa. Irrota salvianlehdet oksista ja hienonna lehdet.  Hienonna yhdestä timjaminoksasta lehdet. Paloittele 150 grammaa gorgonzolajuustoa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki yhteen kulhossa.
  5. Muotoile täyteseoksesta pötkö kyljen keskelle pitkän sivun suuntaisesti. Ota esille kestävä paistonaru. Rullaa kylki tiukasti täytteen ympärille niin, että muodostuu ehjä rulla. Solmi naru rullan päähän tiukasti niin, että reunojen väliin ei jää yhtään rakoa josta täytteet valuisivat ulos. Tämä vaihe vaatii hieman sorminäppäryyttä. Jos et hallitse paistisidontaa, voit solmia rullan ympärille narut yksittäisinä pätkinä. Hiero vielä ulkopintaan yksi teelusikallinen suolaa.
  6. Nosta porsaan kylkirulla tilavaan uunivuokaan ja ripottele yksi kilogramma kiinteitä pestyjä perunoita rullan ympärille. Lorauta vuoan pohjalle yski desilitra vettä. Nosta vuoka 150 asteiseen uuniin neljäksi tunniksi.  Tarkista välillä liemen määrä, lisää hieman vettä, mikäli liemi meinaa kuivua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen

Lue myös Anna.fi: Possua ja hapankaalia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porsaan kylkirulla omena-gorgonzolatäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.