porsaan sisäfilee grillissä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porsaan sisäfilee grillissä

Porsaan sisäfileet grillissä paistuvat nopeasti meheväksi. Kesäkurpitsaviipaleiden sisään kääräistyt possupihvit nakataan tikun nokasta suoraan suuhun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Porsaan sisäfilee grillissä

  • 500 g porsaan sisäfileetä

Porsaan sisäfilee, mausteseos

  • 1 ½ rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 2 tl sormisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl cayennenpippuria

Lisäksi

  • 1 kesäkurpitsa

Valmistusohje

Porsaan sisäfilee grillissä tehdään helposti näin:

  1. Mittaa kaikki mausteet eli 1 1/2 ruokalusikallista kokonaisia korianterinsiemeniä, kaksi teelusikallista sormisuolaa,  kaksi teelusikallista fariinisokeria, kaksi teelusikallista paprikajauhetta, yksi teelusikallinen kokonaisia mustapippureita, yksi teelusikallinen jauhettua juustokuminaa sekä yksi teelusikallinen cayennepippuria mortteliin ja murskaa tasaiseksi seokseksi. Kaada mausteseos lautaselle. Ota 500 grammaa porsaan sisäfileetä. Poista suurimmat kalvot sisäfileestä ja leikkaa fileet noin kolmen sentin paksuisiksi pihveiksi. Kääntele pihvit mausteseoksessa.
  2. Huuhtele yksi kesäkurpitsa ja vedä pitkittäin juustohöylällä ohuita lastuja. Kääri kesäkurpitsaviipaleet pihvien ympärille ja tikuta liotettuihin varrastikkuihin tai sulje cocktailtikuilla.
  3. Grillaa porsaan sisäfilee nuotiolla grilliritilän päällä molemmin puolin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.

Lue myös: Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Lue myös Anna.fi: Porsaanfilee kreikkalaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porsaan sisäfilee grillissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.