Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kyljykset tummassa oluessa

Porsaankyljykset uunissa saavat mehevän makunsa tummasta oluesta. Ennen uuniin laittoa, porsaankyljykset paistetaan pinnalta kullanruskeaksi voissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porsaankyljykset uunissa

  • 4 kpl porsaankyljystä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • noin 1 rkl voita, voimariinia tai margariinia
  • 3 kpl sipulia
  • 3-4 kpl omenaa
  • 2 dl tummaa, makeahkoa olutta (Leffe, Vratislav)
  • 1 rkl smetanaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 2-3 tl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 nippu ruohosipulia tai tuoretta salviaa

Valmistusohje

Porsaankyljykset uunissa:

Porsaankyljykset uunissa saavat mehevän makunsa tummasta oluesta. Ennen uuniin laittoa, porsaankyljykset paistetaan pinnalta kullanruskeaksi voissa. Jos haluat hauduttaa kyljykset pannussa, paista kyljyksiä pari minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Pienennä lämpöä ja lisää noin 1 dl nestettä. Anna hautua kannen alla. Nesteeksi sopii lihaliemi, tomaattimehu, valkoviini tai olut.

  1. Kuumenna nokare voita tai voimariinia pannussa vaalean kellertävän pähkinän väriseksi. Pyyhi kyljykset kuiviksi talouspaperilla ja ruskista porsaankyljykset molemmin puolin minuutin verran. Pienennä lämpöä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kyljykset uunivuokaan ja peitä foliolla.
  2. Kuori ja lohko sipulit ja omenat ja ruskista niitä kevyesti pannulla. Kaada nesteeksi tummaa olutta ja anna oluen kiehahtaa. Lisää makua pehmentämään lusikallinen smetanaa. Kastike saa kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää mausteeksi chilikastiketta, fariinisokeria, suolaa ja pippuria. Tarkista maku ja kaada kastike kyljysten päälle.
  3. Anna porsaankyljysten kypsyä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sirottele kyljysten päälle runsaasti hienoksi leikattua ruohosipulia tai salviaa. Tarjoa porsaankyljykset keitettyjen perunoiden tai riisin tai uuniperunoiden ja tumman oluen kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillatut porsaankyljykset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kyljykset tummassa oluessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.