Reseptit
alle 30 min
4

Porsaanleikkeet

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g porsaan ulkofileetä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
1 dl pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja tai kuivattuja leivänmuruja
¾ dl parmesaanijuustoraastetta
1 tl timjamia

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistusohje

Porsaanleikkeet ovat trendikastä retroruokaa. Parmesaani ja timjami antavat korppujauhokuorrutukselle uutta twistiä.

1. Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa ulkofileestä neljä tasakokoista pihviä. Nuiji pihveistä ohuita, noin 4 mm:n paksuisia leikkeitä. Mausta porsaanleikkeet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

2. Mittaa vehnäjauhot ensimmäiselle lautaselle. Vatkaa munat ja ranskankerma keskenään toiselle. Sekoita kolmannella korppujauhot, juustoraaste ja timjami keskenään.

3. Dippaa porsaanleikkeet ensin vehnäjauhoissa, kääntele sitten muna-ranskankermaseoksessa ja lopuksi korppujauhomausteseoksessa. Nosta leivitetyt leikkeet leivinpaperoidulle leikkuulaudalle odottamaan hetkeksi.

4. Lämmitä pannulla reilusti öljyä ja paista porsaanleikkeet yksi kerrallaan molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Valuta leikkeet talouspaperin päällä.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia:
Possupata kasslerista
Porsaankyljykset
Aasialaiset lihapullat
Ruoka.fi: Porsaan ulkofileleikkele

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porsaanleikkeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X