Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Porsaanleikkeet

Porsaanleikkeet ovat trendikastä retroruokaa. Parmesaani ja timjami antavat korppujauhokuorrutukselle uutta twistiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Porsaan leikkeet ulkofileestä:

600 g porsaan ulkofileetä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
1 dl pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja tai kuivattuja leivänmuruja
¾ dl parmesaanijuustoraastetta
1 tl timjamia
Mainos

Porsaanleikkeiden paistamiseen:

rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa ulkofileestä neljä tasakokoista pihviä. Nuiji pihveistä ohuita, noin 4 mm:n paksuisia leikkeitä. Mausta porsaanleikkeet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

2. Mittaa vehnäjauhot ensimmäiselle lautaselle. Vatkaa munat ja ranskankerma keskenään toiselle. Sekoita kolmannella korppujauhot, juustoraaste ja timjami keskenään.

3. Dippaa porsaanleikkeet ensin vehnäjauhoissa, kääntele sitten muna-ranskankermaseoksessa ja lopuksi korppujauhomausteseoksessa. Nosta leivitetyt leikkeet leivinpaperoidulle leikkuulaudalle odottamaan hetkeksi.

4. Lämmitä pannulla reilusti öljyä ja paista porsaanleikkeet yksi kerrallaan molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Valuta leikkeet talouspaperin päällä.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia:
Possupata kasslerista
Porsaankyljykset
Aasialaiset lihapullat
Ruoka.fi: Porsaan ulkofileleikkele

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porsaanleikkeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X