Porsaanleikkeet
Porsaanleikkeet ovat trendikastä retroruokaa. Parmesaani ja timjami antavat korppujauhokuorrutukselle uutta twistiä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Porsaan leikkeet ulkofileestä:
- 600 g porsaan ulkofileetä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja tai kuivattuja leivänmuruja
- ¾ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 tl timjamia
Porsaanleikkeiden paistamiseen:
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Porsaanleikkeet valmistuvat näin:
1. Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa ulkofileestä neljä tasakokoista pihviä. Nuiji pihveistä ohuita, noin 4 mm:n paksuisia leikkeitä. Mausta leikkeet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Mittaa vehnäjauhot ensimmäiselle lautaselle. Vatkaa munat ja ranskankerma keskenään toiselle. Sekoita kolmannella korppujauhot, juustoraaste ja timjami keskenään.
3. Dippaa leikkeet ensin vehnäjauhoissa, kääntele sitten muna-ranskankermaseoksessa ja lopuksi korppujauhomausteseoksessa. Nosta leivitetyt leikkeet leivinpaperoidulle leikkuulaudalle odottamaan hetkeksi.
4. Lämmitä pannulla reilusti öljyä ja paista leikkeet yksi kerrallaan molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Valuta porsaanleikkeet talouspaperin päällä.
Kokeile myös muita maukkaita possuruokia: Possupata kasslerista Porsaankyljykset Aasialaiset lihapullat
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään porsaan ulkofileleikkele
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porsaanleikkeet