Reseptit

Porsliiniomenat

Ainekset

  • 4 kookasta omenaa
  • 0,5-1 l vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 pyöreää keksiä

täyte:

  • hilloa

kuorrutus:

  • 4 munanvalkuaista
  • 40 rkl sokeria

Valmistusohje

Porsliiniomenat
  1. Omenat eivät saa olla liian happamia, muuten ne soseutuvat. Kuori omenat, poista siemenkota ja keitä omenat kokonaisina sitruunamehulla maustetussa sokeriliemessä. Valuta omenat ja nosta jäähtyneinä pyöreän keksin päälle. Täytä kolo hillolla.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria pienin erin ja vatkaa vaahto kiiltäväksi. Pursota valkuaisvaahtoa omenien koristeeksi siten, että hillosilmä jää näkyviin.
  3. Paista omenoita 150-175 asteessa, kunnes valkuaisvaahto saa herkullisen värin. Tarjoa porsliiniomenat sokeroitujen karpaloiden koristamana tai vanilja-, kinuski- tai nugaakastikkeen kanssa.
  • Omenat voi keittää etukäteen valmiiksi ja säilyttää liemessään.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porsliiniomenat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.