Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Portviini-taatelikakku

Aikuiseen makuun valmistetussa taatelikakkussa maistuu portviini, jota lisätään niin taikinaan kuin kakun viimeistelevään kostutusliemeenkin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Portviini-taatelikakku:

500 g kuivattuja tai puolikuivattuja taateleita
1.5 dl portviiniä
400 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Kostutusliemi

1 dl portviiniä
0.5 dl vettä
2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan portviinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit pehmenevät ja neste on täysin imeytynyt. Soseuta ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti välillä vatkaten. Lisää vaahtoon jäähtynyt taatelisose sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele ja korppujauhota 2,5-litrainen kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista taatelikakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.

4. Kiehauta kostutusliemi. Kumoa jäähtynyt kakku ja kostuta se liemellä. Säilytä taatelikakku viileässä peitettynä, jolloin sen maku paranee ja tiivistyy.

Katso myös: Portviini-taatelikakku, rosmariini-oliiviöljykakku ja 7 muuta jouluista kahvikakkua

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Portviini-taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X