Portviini-taatelikakku
Aikuiseen makuun valmistetussa taatelikakkussa maistuu portviini, jota lisätään niin taikinaan kuin kakun viimeistelevään kostutusliemeenkin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Portviini-taatelikakku:
- 500 g kuivattuja tai puolikuivattuja taateleita
- 1 ½ dl portviiniä
- 400 g voita tai margariinia
- 3 dl sokeria
- 6 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Kostutusliemi
- 1 dl portviiniä
- ½ dl vettä
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Portviini-taatelikakku leivotaan helposti näin:
1. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan portviinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit pehmenevät ja neste on täysin imeytynyt. Soseuta ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti välillä vatkaten. Lisää vaahtoon jäähtynyt taatelisose sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele ja korppujauhota 2,5-litrainen kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista taatelikakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
4. Kiehauta kostutusliemi. Kumoa jäähtynyt kakku ja kostuta se liemellä. Säilytä taatelikakku viileässä peitettynä, jolloin sen maku paranee ja tiivistyy.
Katso myös: Portviini-taatelikakku, rosmariini-oliiviöljykakku ja 7 muuta jouluista kahvikakkua
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Portviini-taatelikakku
Aivan liian kuuma paistolämpötila. Palaa jo varttia ennen poisottoaikaa.
Niinpäs onkin:)