Reseptit
yli 60 min
4

Possupata kasslerista

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g porsaan kassleria
3 salottisipulia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
0.5 tl kokonaisia mustapippureita
ripaus suolaa
1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
noin 6 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
10 kuivattua luumua
6 kuivattua aprikoosia
1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Possupata kasslerista on viileiden syysilmojen ehdoton lohturuoka. Uunissa hitaasti haudutettava possupata saa makua mausteista ja kuivatuista hdelmistä.

1. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Ruskista lihat kuumalla teflonpannulla ilman rasvaa muutamassa erässä. Lisää lihat pataan.

2. Jauha korianterin- ja kuminansiemenet sekä mustapippurit ja suola morttelissa. Paahda sipuleita mausteiden kanssa hetki pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Kaada seos lihojen joukkoon ja sekoita. Nosta paistopannulle raastettu inkivääri, vesi ja tomaattisose ja kiehauta ainekset. Valuta seos pataan.

3. Nosta possupata 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Vähennä lämpö 150-asteeseen ja lisää pataan luumut ja aprikoosit. Jatka possupadan kypsentämistä 1,5 tuntia.

4. Raasta lopuksi kuuman possupadan joukkoon yksi valkosipulinkynsi ja sekoita pataa hieman. Tarkista maku.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia:
Porsaanleikkeet
Porsaankyljykset
Possurulla omena-sataytäytteellä
Ruoka.fi: Juures-possupata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Possupata kasslerista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X