Reseptit
8
Kiitos

Possurulla omena-sataytäytteellä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 2 ½ kg luutonta porsaankylkeä kamaralla
1 rkl suolaa
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl kokonaisia mustapippureita
0.5 tl chilirouhetta

Täyte

2 kotimaista omenaa
3 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl muscovadosokeria
1 dl karkeaa maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
2 rkl hienonnettua korianteria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Possurulla omena-sataytäytteellä on ihanan mehukas, aasialaisittain maustettu possuruoka. Pitkään uunissa kypsytetty porsaankylki sopii täydellisesti syyspäivien pyhäruoaksi.

1. Levitä porsaankylkirulla kamara-puoli alaspäin leikkuulaudalle. Irrota kamara silavakerroksen kanssa lihapalasta molemmista päistä noin 15 sentin matkalta terävällä veitsellä, jotta kylkilevy on helpompi rullata käärölle. Nuiji lihan pinta tasaisemmaksi.

2. Murskaa mausteet suolan kanssa morttelissa. Levitä mausteseos lihalle silavakerroksen väliin.

3. Halkaise omenat, poista kannat ja siemenkodat ja pilko kuorineen pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja kuullota sipuleita pannulla hetki. Lisää pannulle sokeri ja omenat ja kääntele hetki. Nosta pannu jäähtymään. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja hienonnettu korianteri. Mausta seos.

4. Levitä täyte lihan pintaan tasaisesti. Kääri liha rullalle niin, että kamaraosuudet kohtaavat. Sido possurulla paistinarulla tiukaksi kääröksi.

5. Nosta possurulla uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin. Laske lämpö 150-asteeseen.

6. Kaada uunivuokaan hieman vettä ja anna possurullan kypsyä, kunnes sisälämpötila on 76 astetta. Valele lihaa muutama kerran kypsennyksen aikana vuokaan kertyneellä liemellä.

7. Kääri kypsä possurulla folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Halutessasi valmista paistoliemestä kastike. Poista liharullasta paistinnaru ja leikkaa possurulla viipaleiksi.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia:
Possupata kasslerista
Porsaankyljykset
Aasialaiset lihapullat
Ruoka.fi: Possurulla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Possurulla omena-sataytäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X