Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Possutacot

Täytettyä tortillalettua kutsutaan Meksikossa tacoksi. Täytteitä voi varioida mielin määrin maun mukaan. Possutacojen väliin kääräistään mausteisia porsaanfileesuikaleita ja guacamolea.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tacot:

  • 12 itse tehtyä tai valmista maissitortillaa

Possutäyte:

  • 400 g porsaanfileesuikaleita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 salottisipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl murskattuja juustokuminan siemeniä tai jauhettua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä

Lisäksi:

  • guacamolea
  • ½ punainen chili

Valmistusohje

1. Ruskista kuumalla pannulla öljyssä 400 grammaa porsaanfileesuikaleita. Kuori ja hienonna yksi salottisipuli, ja lisää pannulle. Kääntele hetki. Poista yhdestä punaisesta chilistä kanta ja hienonna puolikas chili yhden kuoritun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää chili ja valkosipuli sekä yksi teelusikallinen murskattuja tai jauhettua juustokuminan siemeniä, yksi ruokalusikallinen soijakastiketta, yksi ruokalusikallinen fariinisokeria ja kaksi ruokalusikallista vettä pannulle. Kääntele hetki, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

2. Valmista guacamole ja viipaloi loppu puolikas chili. Lämmitä kaksitoista maissitortillaa kuumalla kuivalla pannulla 20–30 sekuntia per puoli. Täytä guacamolella, possutäytteellä ja chiliviipaleilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.

Katso myös:  Meksikolainen ruoka on nyt trendikästä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Possutacot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.