Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Possuwellington

Porsaanlihasta valmistettu wellington on tämän joulun hitti! Peittele possun­filee lehtitaikinan kätköihin sienten ja purjon kanssa, niin saat tyylik­kään haastajan kinkulle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Possuwellington:

2 (yht. noin 800 g) possun sisäfileetä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 pieni purjo
50 g voita
1 rs (200 g) herkkusieniä
100 g salaattipinaattia
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Päälle:

500 g lehtitaikinalevyä
2 kananmunaa

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Ota kaksi possun sisäfileetä eli yhteensä noin 800 grammaa lihaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leik­kaa fileistä ohuemmat osat pois, jot­ta saat tasakokoisen fileen. Pakasta ylimääräiset osat muuta käyttöä varten. Mausta fileet yhdellä teelusikallisella suolaa ja yhdellä teelusikallisella mustapippuria. Paista fileisiin kaunis väri pannulla voi­öljyseoksessa.

2. Kuori ja hienonna yksi pieni purjo. Kuutioi yksi rasia eli 200 grammaa herkkusieniä. Kuullota purjo ja sienet peh­meäksi pannulla viidessäkymmenessä grammassa voita. Lisää 100 grammaa sa­laattipinaattia ja anna sen lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Levitä kaksi palaa kelmua isol­le leikkuulaudalle hieman limittäin. Levitä 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua limittäin kelmulle. Laita possunfileet vierek­käin keskelle kinkkuviipaleita. Laita purjo-sieniseosta päälle ja koloihin. Kääri rullaksi. Pyöräytä kelmu tii­viiksi kerrokseksi. Nosta viileään siksi aikaa, kun kaulit taikinan.

4. Kauli 500 grammaa lehtitaikinaa jauhotetulla pöydäl­lä noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Voitele munalla.

5. Poista kelmu lihojen päältä. Lai­ta taikinalle. Rullaa kääröksi, jätä sauma lihojen alle. Siisti reunat. Tee halutessasi pinnalle kuvioita. Voite­le päällys munalla. Laita viileään 30 minuutiksi.

6. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Paista 200 ­asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 70 astetta (noin 40 minuuttia.)

7. Tarjoa vihreän salaatin ja sinapil­la ja yrteillä höystetyn kermaviilin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/19.

Katso myös: Ei kinkkua tänä jouluna – 7 korvaavaa ohjetta: Kokeile vaihteeksi riistaa tai kalkkunaa

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Possuwellington

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X