Sushiburrito broilerista
Tässä sushiburritossa yhdistyy konkreettisesti japanilainen ja meksikolainen keittiö. Voit halutessasi käyttää valmiiksi marinoituja broileri ohutleikkeitä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Sushiriisi
- 250 g sushiriisiä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 400 g broilerin ohuen ohuita fileeleikkeitä
- ½ dl teriyakikastiketta
- sormisuolaa
Paistamiseen
- öljyä
Lisäksi
- 8 nori-merileväarkkia
- 1 paprika
- 1 ruukku (wasabi)rucolaa
- 2-3 rkl viipaloituaja (tricolori)jalapenoja
- 2-3 rkl meksikolaista chipotle-salsaa
Valmistusohje
Sushiburrito broilerista tehdään helposti näin:
- Marinoi broilerin ohutleikkeitä teriyaki-kastikkeessa vähintään pari tuntia2
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
- Pariloi broilerin ohutleikkeet nopeasti kuumalla parilalla, mausta sormisuolalla. Leikkaa fileet viipaleiksi. Suikaloi paprika tulitikkumaiseksi.
- Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Asettele riisille broileriviipaleet, paprikasuikaleet ja jalapeno-viipaleet. Lusikoi täytteelle chipotle-salsaa ja lisää viimeiseksi kourallinen rucolaa.
- Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sushiburrito broilerista