Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sushiburrito broilerista

Tässä sushiburritossa yhdistyy konkreettisesti japanilainen ja meksikolainen keittiö. Voit halutessasi käyttää valmiiksi marinoituja broileri ohutleikkeitä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sushiriisi

  • 250 g sushiriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 400 g broilerin ohuen ohuita fileeleikkeitä
  • ½ dl teriyakikastiketta
  • sormisuolaa

Paistamiseen

  • öljyä

Lisäksi

  • 8 nori-merileväarkkia
  • 1 paprika
  • 1 ruukku (wasabi)rucolaa
  • 2-3 rkl viipaloituaja (tricolori)jalapenoja
  • 2-3 rkl meksikolaista chipotle-salsaa

Valmistusohje

Sushiburrito broilerista tehdään helposti näin:

  1. Marinoi broilerin ohutleikkeitä teriyaki-kastikkeessa vähintään pari tuntia2
  2. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
  3. Pariloi broilerin ohutleikkeet nopeasti kuumalla parilalla, mausta sormisuolalla. Leikkaa fileet viipaleiksi. Suikaloi paprika tulitikkumaiseksi.
  4. Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Asettele riisille broileriviipaleet, paprikasuikaleet ja jalapeno-viipaleet. Lusikoi täytteelle chipotle-salsaa ja lisää viimeiseksi kourallinen rucolaa.
  5. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti.

 

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sushiburrito broilerista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.