Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku

Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku vie kielen mennessään. Kakku säilyy hyvin peitettynä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Klementiinikakku:

  • 5 klementiiniä
  • öljyä voiteluun
  • 1¾ dl sokeria
  • 1 ps (300 g) mantelijauhoja
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 kananmunaa

Liemi

  • 1 sitruunanmehu
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kanelitanko

Lisäksi

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Laita 3 klementiiniä kattilaan ja peitä vedellä. Keitä 2 tuntia, kunnes klementiinit ovat pehmeitä, lisää vettä tarvittaessa. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Halkaise ja poista näkyvät siemenet pois, jos niitä on. Laita klementiinit kuorineen tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (20–23 cm) öljyllä. Peitä pohja leivinpaperilla.

3. Laita isoon kulhoon sokeri, mantelijauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vaniljasokeri, sekoita hyvin. Sekoita keskenään soseutetut klementiinit ja munat. Kaada munaseos kuivien aineiden joukkoon, sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 50–60 minuuttia.

4. Kakun paistuessa purista 2 klementiinistä mehut kattilaan. Lisää kattilaan myös sitruunanmehu, sokeri ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Ota kakku pois uunista. Pistele haarukalla muutamia reikiä ja kaada siirappi kakun päälle. Anna siirapin imeytyä noin tunti. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa löysäksi vatkatun kermavaahdon kanssa.

Lisää reseptejä: Limettikakku Sitruunatäytekakku Ruoka.fi: Appelsiini-mantelitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.