
Potkapata
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 4 karitsan potkaa tai
- 1 kg luista lampaanlihaa
- tilkka öljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 5 dl punaviiniä
- 400 g yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- kanelitanko
- muutama rosmariinin oksa
- 2-4 sipulia
- palsternakka
- pala juuriselleriä
- 4-6 porkkanaa
- tilkka öljyä
- suolaa
- tilkka vettä
Valmistusohje
- 8 annosta
- valmistusaika 4 tuntia
1. Ruskista potkat tai paloiteltu liha öljyssä valurautapadassa tai paistokasarissa. Lisää suola, pippuri, viini, tomaattimurska, laakerinlehti ja kanelitanko sekä rosmariini. Anna hautua vähintään kaksi tuntia.
2. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi juurekset ja kuullota ainekset öljyssä paistokasarissa. Lisää suola ja tilkka vettä. Anna hautua tunnin ajan. Lisää juurekset lihapadan joukkoon. Jos haluat, voi poistaa luut ennen tarjoilua. Tarjoa pata riisin, kuskus-ryynien tai perunoiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Potkapata