
Pretzelsuklaa
Pretzelsuklaa on yhdistelmä suolaista, makeaa ja rapean rapsakkaa. Siinä ihastuttavat monelle tutut kermakaramellit. Itse tehty suklaalevy on ihana lahja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pretzelsuklaa
- 1 ps (135 g) kermakaramelleja (Werther’s Original)
- ½ dl kuohukermaa
- 300 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
- 20–25 kpl suolattuja minikokoisia pretzel-vehnärinkeleitä (suolatikkumaisia, mutta muodoltaan pretzel)
Valmistusohje
Pretzelsuklaa tehdään helposti näin:
- Ota yksi pussi eli 135 grammaa kermakaramelleja. Poista karamelleista kääreet ja nosta kattilaan. Lisää puoli desilitraa kuohukermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes karkit sulavat kerman joukkoon.
- Sulata 300 grammaa paloiteltua suklaata erikseen mikrossa tai vesihauteessa.
- Levitä 3/4 osaa suklaasta leivinpaperille. Levitä pinnalle välittömästi 20-25 minikokoista pretzel-vehnärinkeliä. Valuta päälle raidoiksi sulatettua kermakaramelliseosta ja loppu tummaa suklaa.
- Anna jähmettyä jääkaapissa. Paloittele pretzelsuklaa tarjolle.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää
Lue myös Anna.fi: Suklaiset suolapähkinä-toffeepalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pretzelsuklaa