Kermakaramelli-pretzelsuklaa Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pretzelsuklaa

Pretzelsuklaa on yhdistelmä suolaista, makeaa ja rapean rapsakkaa. Siinä ihastuttavat monelle tutut kermakaramellit. Itse tehty suklaalevy on ihana lahja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Pretzelsuklaa

  • 1 ps (135 g) kermakaramelleja (Werther’s Original)
  • ½ dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
  • 20–25 kpl suolattuja minikokoisia pretzel-vehnärinkeleitä (suolatikkumaisia, mutta muodoltaan pretzel)

Valmistusohje

Pretzelsuklaa tehdään helposti näin:

  1. Ota yksi pussi eli 135 grammaa kermakaramelleja. Poista karamelleista kääreet ja nosta kattilaan. Lisää puoli desilitraa kuohukermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes karkit sulavat kerman joukkoon.
  2. Sulata 300 grammaa paloiteltua suklaata erikseen mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Levitä 3/4 osaa suklaasta leivinpaperille. Levitä pinnalle välittömästi 20-25 minikokoista pretzel-vehnärinkeliä. Valuta päälle raidoiksi sulatettua kermakaramelliseosta ja loppu tummaa suklaa.
  4. Anna jähmettyä jääkaapissa. Paloittele pretzelsuklaa tarjolle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Lue myös Anna.fi: Suklaiset suolapähkinä-toffeepalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pretzelsuklaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.