Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Prinsessakakku

Prinsessakakku on täytekakkujen klassikko, joka täytetään vaniljakiisselillä tai -vaahdolla sekä vadelmahillolla. Perinteisesti kakku päällystetään marsipaanilla, mutta neutraalimman makuinen sokerimassa sopii kakun päälle yhtä hyvin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

kakkupohja:

4 munaa
2 dl erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

kostutus:

1.5 dl vettä
0.5 dl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria

Vaniljakiisseli

2 dl maitoa
2 keltuaista
½ vaniljatanko
1 dl vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
4 dl kuohukermaa

väliin:

200 g vadelmahilloa tai -marmeladia

kuorrutus:

100-200 g vadelmamarmeladia
500 g mantelimassaa
3 dl (mansikanmakuista) tomusokeria
0.5 dl vaaleaa siirappia
punaista elintarvikeväriä
tai:
500 g vaaleanvihreää tai -punaista sokerimassaa
tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
marsipaaniruusu tai -kruunu koristeeksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Prinsessakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X