Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Proteiinipitoiset kasvissandwichit

Kasviksilla ja proteiinipitoisella hummuksella rikastetut voileivät ovat liikkujan unelmavälipala.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 12 reilunkokoista moniviljapaahtoleipäviipaletta

Täyte:

  • 200 g punakaalia
  • ½ kurkku
  • 2 tomaattia
  • 6 isoa romainesalaatin lehteä
  • rucolanversoja

Kurkumahummus:

  • 1 prk (400/240 g) säilykekikherneitä
  • ½ dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ½ tl kurkumajauhetta
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa

Viimeistelyyn:

  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Valmsita ensin hummus. Valuta kikherneet, mutta säästä liemi. Jauha kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa.

2. Notkista tahna kikherneiden liemellä pehmeäksi. Mausta hummus kurkumalla ja juustokuminalla. Lusikoi tahna kulhoon tarjolle ja valuta pinnalle hieman oliiviöljyä mausteeksi.

3. Valmista täytteet. Höylää punakaali juustohöylällä ohuiksi lastuksi. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Viipaloi tomaatit.  Paahda paahtoleipäviipaleet. Sivele 6 leivälle hummustahnaa. Nostele päälle kasvikset. Koristele versoilla. Nosta loput leivät kansiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 21/17,

Hummus muuntuu moneksi:

Flat_bread

Lohi-avokadohummus flatbread

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Grillattu paprika-aurinkokuivattu tomaattihummus

Ruoka.fi: Linssihummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Proteiinipitoiset kasvissandwichit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.