Reseptit
30-60 min
4

Provencelainen uunibroileri

Provencelainen uunibroileri kypsyy uunissa meheväksi. Broileriruokiin on hyvä lorauttaa suolan ja pippurin lisäksi happoa ja makeutta. Molempia makuja saa sitrushedelmistä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Provencelainen uunibroileri:

1 jyväbroileri
2 sitruunaa
1 kokonainen valkosipuli
rosmariininoksa tai muutama timjamin oksa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
noin 2 rkl (sitruuna)öljyä

vuokaan:

noin 2 dl vettä

Valmistusohje

 

  • valmistusaika 1 tunti
  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo broileri ja aseta se uunivuokaan. Pese sitruunat hyvin, poista valkosipulista kuivat kuoret ja leikkaa veitsellä sipulin suippo pää halki. Työnnä kokonainen valkosipuli, yrttimauste ja lohkottu sitruuna broilerin vatsaan. Sido lintu kostutetulla puuvillalangalla tai paistinarulla, jotta siivet ja koivet eivät harota.
  2. Mausta broilerin pinta öljyyn sekoitetulla suolalla ja pippurilla. Purista toisen sitruunan mehu päälle. Kaada vuokaan pari desilitraa vettä. Pane vuoka uuniin. Laske uunin lämpötila 150-asteiseen ja kypsennä noin tunnin ajan. Lintu on kypsä, kun koipitaipeeseen pistettäessä ulos valuva neste on kirkasta. Tarjoa riisin tai uuniperunoiden kanssa.

VINKKI: Tuoreen yrttimausteen sijaan voi käyttää kuivattua Provencen yrttisekoitusta.

Lue myös: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa vinkit myös tähteiden hyödyntämiseen!

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Provencelainen uunibroileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X