Provencelainen uunibroileri
Provencelainen uunibroileri kypsyy uunissa meheväksi. Broileriruokiin on hyvä lorauttaa suolan ja pippurin lisäksi happoa ja makeutta. Molempia makuja saa sitrushedelmistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Provencelainen uunibroileri:
- 1 jyväbroileri
- 2 sitruunaa
- 1 kokonainen valkosipuli
- rosmariininoksa tai muutama timjamin oksa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- noin 2 rkl (sitruuna)öljyä
vuokaan:
- noin 2 dl vettä
Valmistusohje
Provencelainen uunibroileri tehdään helposti näin:
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo broileri ja aseta se uunivuokaan. Pese sitruunat hyvin, poista valkosipulista kuivat kuoret ja leikkaa veitsellä sipulin suippo pää halki. Työnnä kokonainen valkosipuli, yrttimauste ja lohkottu sitruuna broilerin vatsaan. Sido lintu kostutetulla puuvillalangalla tai paistinarulla, jotta siivet ja koivet eivät harota.
- Mausta broilerin pinta öljyyn sekoitetulla suolalla ja pippurilla. Purista toisen sitruunan mehu päälle. Kaada vuokaan pari desilitraa vettä. Pane vuoka uuniin. Laske uunin lämpötila 150-asteiseen ja kypsennä noin tunnin ajan. Broileri on kypsä, kun koipitaipeeseen pistettäessä ulos valuva neste on kirkasta. Tarjoa provencelainen uunibroileri riisin tai uuniperunoiden kanssa.
VINKKI: Tuoreen yrttimausteen sijaan voi käyttää kuivattua Provencen yrttisekoitusta.
Katso myös: Kokonainen broileri muuhii uunissa meheväksi – poimi helppo ohje ja vinkit valmistukseen
Katso myös Anna.fi/ruoka: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Provencelainen uunibroileri