Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Provencen kana

Provencen kana on tuhdisti valkosipulilla, sitruunalla, öljyllä ja yrteillä maustettu jyväbroileri.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Provencen kana

  • 1 kokonainen jyväbroileri
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tuoretta timjamioksaa
  • 1 sitruuna
  • 2 persiljanoksaa
  • 2 sellerinvartta
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • muutama salvian lehti
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Provencen kana tehdään näin:

  1. Huuhdo ja kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita suola ja pippuri keskenään. Hiero mausteseos tasaisesti linnun pintaan ja sisälle.
  2. Pese sitruuna hyvin. Työnnä sitruunanpuolikas, persiljat, sellerinvarret ja valkosipulit sekä yrttimausteet linnun vatsaonteloon. Purista toisen sitruunanpuolikkaan mehu linnun pintaan. Nosta broileri uunivuokaan. Sido lintu kostutetulla puuvillalangalla.
  3. Valele broileri öljyllä ja kypsennä provencelainen kana 175-asteisessa uunissa. Broileri kypsyy noin 45 minuutissa. Voit kokeilla kanan kypsyyttä haarukalla. Jos broilerista lähtevä neste on kirkasta, kana on kypsää.
  4. Nauti provencen kana rosmariiniperunoiden, Hasselbackan perunapaistoksen tai grillattujen kasvisten kanssa.

Lue myös: Vinkit broilerin maustamiseen

Lue myös Anna.fi: Helppoa arkiruokaa broilerista – kokeile vaivatonta uunibroileria ja mehevää grillibroileria


Kommentoi

Kommentoi juttua: Provencen kana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.