Reseptit
30-60 min

Pula-ajan kahvin korvike

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/3 rukiinjyviä
2/3 vehnänjyviä
vähän voita

Valmistusohje

  1. Keitä jyvät pelkässä vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja lisää vähän voita. Sekoita. Jäähdytä jyvät.
  2. Levitä jyvät leivinpaperin päälle uunipannuun 0,5-1 senttiä paksuksi kerrokseksi ja paahda uunissa 200 asteessa. Sekoittele jyviä hyvin usein, kunnes ne ovat keskiruskeita, mutta älä päästä jyviä palamaan, muuten korvikkeesta tulee kitkerää.
  3. Jauha korviketta kahvimyllyssä, mittaa korvikejauhetta vähintään 3 tl kuppia kohden ja keitä korvikkeesta ”kahvit”. Valitse keittämiseen iso pannu tai kattila, sillä korvikkeesta tulee paljon poroja. Korvikekahvia keitetään jonkin aikaa voimakkaasti kiehuen ja seisotetaan sitten hellan reunalla tai myssyn alla. Näin korvikkeesta irtoaa makua. Huolellisesti paahdetuista jyvistä tulee yllättävän hyvää vahvan mokkakahvin tyyppistä, kofeiinitonta juomaa.
  • Näin valmistaa kahvin korviketta edelleen emäntä Helena Haikkala Toivakan Nisulassa järjestämiinsä pula-ajan juhliin.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Respetissä kerrottiin kahvinkorvikkeesta. Kysymyksessä on kahvinvastike. Korvikkeessa on jonkin verran kahvia. Vastikkeessa ei ollenkaan.

Kommentoi juttua: Pula-ajan kahvin korvike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X