Reseptit

Pula-ajan silakkalaatikko

Ainekset

  • 2 kg perunoita
  • 250 g suolasilakkaa
  • 3 keskikokoista sipulia
  • noin 350 g sianlihaa (siankylkeä)
  • kokonaisia maustepippureita
  • noin 1 l maitoa
  • noin 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Pula-ajan silakkalaatikko
  1. Huuhdo suolasilakat kahteen, kolmeen kertaan kylmällä vedellä tai liota niitä yön yli.
  2. Poista kaloista päät ja evät. Leikkaa kalat saksilla pieniksi paloiksi. Kuutioi sianliha, mutta säästä silakkalaatikon päälle levitettäväksi rasvaisimmat viipaleet. Viipaloi kuorittuja perunoita suoraan tilavaan uunivuokaan. Levitä perunaviipaleet, saksitut silakat, silavakuutiot, silputut sipulit ja rouhitut maustepippurit kerroksittain uunivuokaan siten, että päällimmäiseksi tulee kerros perunaviipaleita ja sen päälle muutama sianlihaviipale.
  3. Kaada vuokaan nesteeksi maitoa, johon on sekoitettu nestettä sitomaan vähän vehnäjauhoja. Paista ensin 200 asteessa. Kun pinta saa väriä, pienennä lämpöä ja anna kypsyä vähintään pari tuntia 150-160 asteessa. Loppuvaiheessa voit katkaista uunista virran.
  • Näin valmistaa herkullista silakkalaatikkoa edelleen pula-ajan kesteihinsä emäntä Helena Haikkala Toivakan Nisulassa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pula-ajan silakkalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.