Omena-rahkapiirakka
Omenat ja rahka toimivat aina pullan päällä. Koristele rahkapiirakka tomusokerilla, ja nauti kahvi- tai teekupillisen kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omena-rahkapiirakka, pullapohja
- 3 dl maitoa
- 40 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- noin 9 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Täyte
- 1 dl paistonkestavää omenamarmeladia
- 400 g sitruunanmakuista maitorahkaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3–4 omenaa
Pinnalle
- 1 tl kanelia
- ½ dl sokeria
Voitelu
- 1 kananmuna
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
Omena-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita hyvin. Lisää muna, sokeri ja suola. Alusta taikina vehnäjauhoilla. Lisää lopuksi sulatettu tai huoneenlämpöinen voi. Jatka vaivausta, kunnes sileä ja kimmoisa taikina irtoaa käsistä. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa sileäksi. Erota taikinasta pieni pala reunoiksi. Kauli loppu taikinasta leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi, ja siirrä levy paperin avulla uunipannulle. Pyöritä pienestä palasta tanko taikinan reunoille. Anna pohjan kohota lämpimässä, leivinliinalla peitettynä, noin 15 minuuttia.
3. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita rahkan joukkoon munat, sokerit ja kardemumma. Levitä pohjalle omenamarmeladi. Kaada rahkaseos pohjan päälle.
4. Pese omenat, poista omenakodat ja viipaloi ohuelti. Asettele viipaleet rahkan päälle haluamallasi tavalla. Voitele reunat haarukalla vatkatulla munalla.
5. Paista omena-rahkapiirakka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Lue myös: Omenapiirakka on syyskauden himoituin herkku – listasimme parhaat ohjeemme
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-rahkapiirakka