Reseptit
yli 60 min
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Pullataikina juurimenetelmällä

"Köksänmaikoille neuvottiin leivontatunneilla näppärä niksi, jotta ehdimme perehdyttää oppilaat pullanleipomisen saloihin kotitaloustunnin puitteissa. Niksi oli juurimenetelmä, joka lyhentää pullien valmistusaikaa noin puolella tunnilla. Juurimenetelmää käytettäessä hiiva sekoitetaan veteen ja pieneen jauhomäärään. Vellimäisen taikinan annetaan seistä lämpimässä 10-15 minuuttia, kunnes se kuplii", kertoo Himahellan Tiina blogissaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juuri:

5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:

2 munaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
10-11 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
Mainos

voiteluun:

1 kananmuna

koristeeksi:

raesokeria tai mantelilastuja

Keskustelu

Vanha ohje, mutta löysin nyt. Tuli hyvän makuista pullaa ja koostumus pehmeä, kuohkea. Mietin vain, onkohan juuri samanlainen kuin hiivaleivässä – eli saisi vielä runsaamman maun kun antaisi tekeytyä yön yli kylmässä? – Olisin vastauksesta kiitollinen!

Kommentoi juttua: Pullataikina juurimenetelmällä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X