Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaherukkakakku marenkikuorrutteella

Emma Iivanaisen herkullinen punaherukkakakku saa päälleen näyttävän kuorrutteen kaksivärisestä marengista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Kakkupohja

  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl maissitärkkelysjauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta

Punaherukkamousse

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g tuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g punaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)

Kostutus

  • 1 ½ dl maitoa

Kuorrute

  • 3 huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
  • 1 ¾ dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl sitruunamehua
  • pinkkiä pastaväriä tai jauhemaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

Valmistusaika 1 tunti + hyytymisaika vähintään 4 tuntia

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (16 cm) ja leikkaa leivinpaperista vuokaan pohjan kokoinen pyöreä pala. Aseta paperi vuoan pohjalle ja korppujauhota reunat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta pudotettu kahdeksikkokuvio pysyy selvästi näkyvissä. Lisää jauhoseos siivilän läpi nuolijalla varovasti painellen munavaahtoon.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi mikrossa tai liedellä. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon ja lisää marjat varovasti nuolijalla käännellen.

5. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Täytä kakku irtopohjavuoassa tai kelmulla vuoratussa kakkuvuoassa. Kostuta kakkulevyt maidolla samalla, kun kokoat kakkua. Nosta vuoan pohjalle maidolla kostutettu kakkulevy. Kaada päälle puolet moussetäytteestä. Aseta päälle toinen levy ja kaada loput moussetäytteestä vuokaan. Nosta pinnalle viimeinen kostutettu kakkulevy. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Jaa marenki kahteen kulhoon ja värjää toinen osa marengista vaaleanpunaiseksi. Levitä marenkikuorrutetta kakun päälle siten, että kakun alareunaan tulee vaaleanpunaista kuorrutetta ja yläosasta tulee valkoinen.

7. Kiinnitä pursotinpussiin keskikokoinen, avoin tähtitylla. Lusikoi loput marengista pursotinpussiin siten, että toinen puoli on vaaleanpunaista ja toinen puoli valkoista marenkia. Pursota ruusukkeita kakun päälle.

Vinkki: Voit tehdä kakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22–24 cm:n kokoiseen vuokaan.

Ohje: Emma Iivanainen

Lisää reseptejä: 

Suklaamoussetäytekakku Puolukkamoussekakku Vadelmainen suklaamoussekakku Ruoka.fi: Mustaherukka-suklaamoussekakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaherukkakakku marenkikuorrutteella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.