1. Mittaa kattilaan viisi desilitraa punaherukoita ja litra vettä, keitä 5 minuuttia. Paseeraa marjat mehuksi siivilän läpi toiseen kattilaan. Sekoita mehun joukkoon desilitra sokeria ja kiehauta. Kuori ja raasta 20-30 grammaa inkivääriä ja lisää se mehuun.
2. Sekoita limetin mehu ja kolme ruokalusikallista perunajauhoja kipossa ja kaada suuruste ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli tarjoilukulhoihin ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Jäähdytä.
3. Ota tölkki kookosmaitoa jääkaapista ja valuta kookosvesi pois tölkistä (käytä se esim. smoothieen). Lusikoi jähmettynyt kookosmaito kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. Makeuta kahdella ruokalusikallisella vaniljasokeria.
4. Paahda desilitra kookoshiutaleita kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia, sekoita paahtamisen ajan sillä ne palavat herkästi.
5. Nostele nokareet kookosvaahtoa kiisseliannoksien pinnalle juuri ennen tarjoilua. Viimeistele punaherukkakiisseli kookoshiutaleilla ja halutessasi marjatertuilla.
Vinkki! Valitse vaahtoon kookosmaitoa, jonka kookospitoisuus on vähintään 60 %. Pidä kookosmaitopurkki jääkaapissa. Kookos vaahtoutuu sitä paremmin mitä kylmempää se on.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2022.
Lue myös: Kiisseli kiehumaan – katso helpot ohjeet
Lue myös Anna.fi: Kesän paras jälkiruoka on herkullisen marjainen ja helppo tehdä: 4 marjaista reseptiä kesän herkkuhetkiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukkakiisseli