Reseptit

Punainen marjakiisseli

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 1 l punaherukkamehua
  • 4.5 rkl perunajauhoja
  • (sokeria)
  • 1 l punaisia marjoja (vadelmia,mansikoita, punaherukoita, puolukoita)

Valmistusohje

Punainen marjakiisseli
  1. Laimenna punaherukkamehu sopivan makuiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria. Kuumenna mehu ja perunajauhot kattilassa koko ajan pohjaa myöten hitaasti hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa kerran.
  2. Lisää kuumaan kiisselipohjaan jäiset marjat ja sekoita ne hyvin kiisselin joukkoon. Tarkista kiisselin maku.
  3. Kaada marjakiisseli vähän jäähtyneenä tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria, ettei kiisselin pintaan muodostuisi kuorta.
  • Vanhaan tapaan voit kiisseliin ripsauttaa hiukan suolaa täydentämään kiisselin makua. Sokerin määrä riippuu mehun ja marjojen makeudesta. Jos makeutat marjakiisselin hedelmäsokerilla, lisää sitä vähemmän.
  • Katso myös vadelma-punaherukkamehun resepti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen marjakiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.