Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punainen marjakiisseli

Punainen marjakiisseli on raikas klassikkojälkkäri. Sen kanssa voi tarjota sopivan pehmeää kermavaahtoa.

Ainekset

Punainen marjakiisseli

  • 1 l punaherukkamehua
  • 4 ½ rkl perunajauhoja
  • (sokeria)
  • 1 l vadelmia, mansikoita, punaherukoita ja/tai puolukoita

Valmistusohje

Punainen marjakiisseli tehdään helposti näin:Punainen marjakiisseli

  1. Laimenna punaherukkamehu sopivan makuiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria. Kuumenna mehu ja perunajauhot kattilassa koko ajan pohjaa myöten hitaasti hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa kerran.
  2. Lisää kuumaan kiisselipohjaan jäiset marjat ja sekoita ne hyvin kiisselin joukkoon. Tarkista kiisselin maku.
  3. Kaada punainen marjakiisseli vähän jäähtyneenä tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria, jotta kiisselin pintaan ei muodostuisi kuorta.

Vinkki! Vanhaan tapaan voit kiisseliin ripsauttaa hiukan suolaa täydentämään kiisselin makua. Sokerin määrä riippuu mehun ja marjojen makeudesta. Jos makeutat marjakiisselin hedelmäsokerilla, lisää sitä vähemmän.

Lue myös vadelma-punaherukkamehun resepti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen marjakiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.