Punainen sienirisotto
Punainen sienirisotto saa upean värinsä ja täyteläisen makunsa raastetusta punajuuresta. Tatit tai muut ryöppäämättä käyttövalmiit sienet sopivat risottoon
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Punainen sienirisotto
- 400 g punajuuria
- 1 kp sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- ½ dl öljyä
- 2 dl risottoriisiä
- 1 l kanalientä
- (suolaa)
- rouhittua mustapippuria
- 100 g paremesaaniraastetta tai
- sinihomejuustoa
pinnalle:
- 1 l tatteja, lampaankääpää tai viljeltyjä sieniä
- 1 kpl sipuli
- öljyä
- oreganoa, timjamia tai basilikaa
- suolaa myllystä
Valmistusohje
Punainen sienirisotto valmistuu näin:
Punainen sienirisotto valmistetaan kuten muutkin risotot.
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon riisit. Kuullota ja lisää joukkoon punajuuriraaste ja mausteet. Lisää kanalientä vähitellen. Kypsennä noin 20 minuuttia.
- Lisää juusto ja tarvittaessa vettä.
- Ruskista silputut sienet ja sipuli. Mausta ja lisää risoton joukkoon.
Katso myös: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sienirisotto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punainen sienirisotto