Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punainen sienirisotto

Punainen sienirisotto saa upean värinsä ja täyteläisen makunsa raastetusta punajuuresta. Tatit tai muut ryöppäämättä käyttövalmiit sienet sopivat risottoon

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punainen sienirisotto

  • 400 g punajuuria
  • 1 kp sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l kanalientä
  • (suolaa)
  • rouhittua mustapippuria
  • 100 g paremesaaniraastetta tai
  • sinihomejuustoa

pinnalle:

  • 1 l tatteja, lampaankääpää tai viljeltyjä sieniä
  • 1 kpl sipuli
  • öljyä
  • oreganoa, timjamia tai basilikaa
  • suolaa myllystä

Valmistusohje

Punainen sienirisotto valmistuu näin:

Punainen sienirisotto valmistetaan kuten muutkin risotot.

  1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon riisit. Kuullota ja lisää joukkoon punajuuriraaste ja mausteet. Lisää kanalientä vähitellen. Kypsennä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää juusto ja tarvittaessa vettä.
  4. Ruskista silputut sienet ja sipuli. Mausta ja lisää risoton joukkoon.

Katso myös: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sienirisotto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen sienirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.