Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Macarons – punaisten marjojen macarons-leivokset

Macarons hurmaa. Herkuttele ranskalaisittain pienillä macarons-mantelileivoksilla. Päältä rapea ja sisältä ihanan pehmeä macarons on tullut jäädäkseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Macarons

  • 2 ½ dl mantelijauhetta
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl punaista jauhemaista elintarvikeväriä

Macarons-leivosten punainen marjatäyte:

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 dl punaisia viinimarjoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Macarons tehdään näin:

1. Valmista ensin macarons-leivosten marjatäyte. Nosta ainekset kattilaan. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä.

2. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi jauhe vielä tasaisemmaksi. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää.

3. Nostele vaahtoon ensin varovasti elintarvikeväri ja sitten manteliseos. Pursota suorapäisellä tyllalla leivinpaperoidulle pellille noin 40 ruokalusikallisen kokoista pyörylää. Jätä väleihin leviämisvaraa. Anna marenkikeksien seisoa 20 minuuttia huoneenlämmössä. Paista macaronsit 150-asteessa uunin alatasolla 15–18 minuuttia.

4. Irrota macaronsit varovaisesti lastan avulla pelliltä ja täytä marjaseoksella.

Macarons
Macarons – ihanat pariisilaisleivokset hurmaavat. Kuva: Kristiina Kurronen

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Macaronit mokkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Macarons – punaisten marjojen macarons-leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.