Macarons – punaisten marjojen macarons-leivokset
Macarons hurmaa. Herkuttele ranskalaisittain pienillä macarons-mantelileivoksilla. Päältä rapea ja sisältä ihanan pehmeä macarons on tullut jäädäkseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Macarons
- 2 ½ dl mantelijauhetta
- 3 dl tomusokeria
- 3 kananmunanvalkuaista
- 2 rkl sokeria
- ½ tl punaista jauhemaista elintarvikeväriä
Macarons-leivosten punainen marjatäyte:
- 1 dl vadelmahilloa
- 1 dl punaisia viinimarjoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Macarons tehdään näin:
1. Valmista ensin macarons-leivosten marjatäyte. Nosta ainekset kattilaan. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi jauhe vielä tasaisemmaksi. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää.
3. Nostele vaahtoon ensin varovasti elintarvikeväri ja sitten manteliseos. Pursota suorapäisellä tyllalla leivinpaperoidulle pellille noin 40 ruokalusikallisen kokoista pyörylää. Jätä väleihin leviämisvaraa. Anna marenkikeksien seisoa 20 minuuttia huoneenlämmössä. Paista macaronsit 150-asteessa uunin alatasolla 15–18 minuuttia.
4. Irrota macaronsit varovaisesti lastan avulla pelliltä ja täytä marjaseoksella.
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Macaronit mokkatäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Macarons – punaisten marjojen macarons-leivokset