Macarons hurmaa! Herkuttele ranskalaisittain pienillä macarons-mantelileivoksilla. Päältä rapeat ja sisältä ihanan pehmeät macaronsit ovat tulleet jäädäkseen.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Macarons
2 1/2 dlmantelijauhetta
3 dltomusokeria
3 kananmunanvalkuaista
2 rklsokeria
1/2 tlpunaista jauhemaista elintarvikeväriä
Mainos
Macarons-leivosten punainen marjatäyte:
1 dlvadelmahilloa
1 dlpunaisia viinimarjoja
1 rklsitruunamehua
1 rklperunajauhoja
Valmistusohje
Macarons tehdään näin:
1. Valmista ensin macarons-leivosten marjatäyte. Nosta ainekset kattilaan. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi jauhe vielä tasaisemmaksi. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää.
3. Nostele vaahtoon ensin varovasti elintarvikeväri ja sitten manteliseos. Pursota suorapäisellä tyllalla leivinpaperoidulle pellille noin 40 ruokalusikallisen kokoista pyörylää. Jätä väleihin leviämisvaraa. Anna marenkikeksien seisoa 20 minuuttia huoneenlämmössä. Paista macaronsit 150-asteessa uunin alatasolla 15–18 minuuttia.
4. Irrota macaronsit varovaisesti lastan avulla pelliltä ja täytä marjaseoksella.
Macarons – ihanat pariisilaisleivokset hurmaavat. Kuva: Kristiina Kurronen
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Macarons – punaisten marjojen macarons-leivokset