Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-makkarakeitto

Punajuuri-makkarakeiton resepti on julkaistu vuonna 1971 Kotiliedessä. Keitto syntyy näppärästi säilykepunajuurista, makkarasta tai nakeista ja kaalista. Viimeistelyn se saa smetanasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punajuuri-makkarakeitto:

  • 4 tuoretta tai etikkapunajuurta
  • vettä
  • suolaa
  • ½ palsternakka
  • valkokaalin lohko
  • 1 ½ l lihalientä
  • sipuli
  • sinapinsiemeniä
  • 8 prinssimakkaraa tai 4-6 paloiteltua nakkia

Tarjoiluun:

  • hapankermaa

Valmistusohje

Keitä puhdistetut punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Etikkapunajuuria ei luonnollisestikaan tarvitse keittää.

Kuori ja suikaloi punajuuret samoin kuin muut kasvikset. Kiehauta lihaliemi, pane kasvikset siihen ja keitä pehmeiksi. Pane punajuurisuikaleet aivan viimeksi keittoon. Lisää yhtä aikaa niiden kanssa makkarat joko sinänsä tai kevyesti ruskistettuna.

Jos keitto ei ole riittävän punaista, raasta raakaa punajuurta sekaan. Mausta keitto ja tarjoa se hapankerman kanssa.

Kotiliesi 1/1971

Punajuuri-makkarakeiton ohje julkaistiin Kotiliedessä vuonna 1971
Punajuuri-makkarakeiton ohje julkaistiin Kotiliedessä vuonna 1971

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso myös: Vartissa valmis härkisborssi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-makkarakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.