Reseptit
30-60 min
Kiitos

Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Saunaillan punajuuripiirakka maistuu sellaisenaan vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Sinihomejuuston, punajuuren ja pähkinöiden liitto on herkullinen. Jos haluat, saat piirakkaan omenasta ihanaa raikkautta. Voit tehdä piirakan helposti valmiista voi-tai lehtitaikinasta tai tehdä taikinan itse.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuuri-sinihomejuustopiirakan taikina

1 pkt Valmista voi- tai lehtitaikinaa
Mainos

Punajuuri-sinihomejuustopiirakan täyte:

4-6 uutta punajuurta
1 rkl öljyä
(2 omenaa)
noin 60 g sinihomejuustoa (Aura)
noin 0,5 dl pähkinärouhetta
2 dl kevytkermaa
2 kananmunaa
oreganoa
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

 

  1. Kuori punajuuret, leikkaa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista hitaasti laakealla pannulla molemmin puolin lähes kypsiksi.
  2. Murenna sinihomejuusto kevytkermaan ja vatkaa joukkoon kananmunat. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaada kaulitulle taikinapohjalle tai voitaikinalle  sinihomeen maustama kerma. Lisää päälle punajuuriviipaleet, (omenaviipaleet), pähkinärouhetta ja hienonnettua oreganoa. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele punajuuri-sinihomejuustopiirakka tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X