Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Saunaillan punajuuripiirakka maistuu sellaisenaan vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Sinihomejuuston, punajuuren ja pähkinöiden liitto on herkullinen. Jos haluat, saat piirakkaan omenasta ihanaa raikkautta. Voit tehdä piirakan helposti valmiista voi-tai lehtitaikinasta tai tehdä taikinan itse.

Ainekset

Punajuuri-sinihomejuustopiirakan taikina

  • 1 pkt Valmista voi- tai lehtitaikinaa

Punajuuri-sinihomejuustopiirakan täyte:

  • 4-6 uutta punajuurta
  • 1 rkl öljyä
  • (2 omenaa)
  • noin 60 g sinihomejuustoa (Aura)
  • noin 0,5 dl pähkinärouhetta
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 kananmunaa
  • oreganoa
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Punajuuripiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Kuori punajuuret, leikkaa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista hitaasti laakealla pannulla molemmin puolin lähes kypsiksi.
  2. Murenna sinihomejuusto kevytkermaan ja vatkaa joukkoon kananmunat. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaada kaulitulle taikinapohjalle tai voitaikinalle  sinihomeen maustama kerma. Lisää päälle punajuuriviipaleet, (omenaviipaleet), pähkinärouhetta ja hienonnettua oreganoa. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele punajuuri-sinihomejuustopiirakka tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi

Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuurigalette


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.