Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-suklaapiirakka

Silkkisen pehmeä suklaapiirakka saa mielenkiintoisen säväyksen punajuurisoseesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Taikina

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 75 g voita tai margariinia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl punajuurisosetta
  • ½ dl kuohukermaa

Pinnalle

  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Nosta rasva, jauhot, tomusokeri ja kaakaojauhe monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä 30 minuuttia.

2. Kauli ja painele taikina voidellun, piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä taikina leivinpaperilevyllä ja levitä päälle painoksi esim. kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista painot ja paperi.

3. Valmista täyte. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna hieman jäähtyä. Sekoita munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos, punajuurisose ja kerma. Valuta täyte esipaistetun pohjan päälle.

4. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Nosta piirakka ritilän päälle jäähtymään. Anna piirakan vetäytyä huolella ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle koristeeksi kaakaojauhetta.

Lisää suklaisia herkkuja: Uuniton suklaapiirakka Täyteläinen suklaakakku Jauhoton suklaakakku Ruoka.fi: Suklaapiirakka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-suklaapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.