Punajuuri-vuohenjuustopitsa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohjataikina:
- 2 dl vettä
- 2 tl kuivahiivaa
- noin 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- ripaus suolaa
täyte:
- 3 keskikokoista raakaa punajuurta
- noin 1 dl parmesaaniraastetta
- 150 g vuohenjuustoa
- muutama tuore oksa timjamia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos nesteeseen ja alusta taikinaksi. Anna pitsataikinan kohota peitettynä lämpimässä 45 minuuttia.
2. Kauli taikinasta joko neljä pienempää pitsapohjaa tai yksi iso levy. Nosta pitsapohjat leivinpaperoiduille uunipelleille. Ripottele pitsapohjille ensin parmesaaniraaste tasaisesti.
3. Kuori ja viipaloi punajuuret mandoliinilla ohuiksi lastuiksi. Jaa lastut pitsapohjille. Viipaloi vuohenjuusto ja revi viipaleet vielä halki. Jaa juusto tasaisesti pitsojen päälle. Mausta pitsat riivityillä timjaminlehdillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Pirskota pitsojen pinnalle oliiviöljyä.
4. Paista pitsat 250-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia koosta riippuen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-vuohenjuustopitsa