Reseptit
yli 60 min
4

Punajuuri-vuohenjuustopitsa

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohjataikina:

2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
noin 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
ripaus suolaa

täyte:

3 keskikokoista raakaa punajuurta
noin 1 dl parmesaaniraastetta
150 g vuohenjuustoa
muutama tuore oksa timjamia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kaada kädenlämpöinen vesi
kulhoon ja sekoita kuivat aineet
keskenään. Lisää jauhoseos
nesteeseen ja alusta taikinaksi.
Anna pitsataikinan kohota peitettynä lämpimässä
45 minuuttia.

2. Kauli taikinasta joko neljä
pienempää pitsapohjaa tai yksi
iso levy. Nosta pitsapohjat leivinpaperoiduille
uunipelleille.
Ripottele pitsapohjille ensin
parmesaaniraaste tasaisesti.

3. Kuori ja viipaloi punajuuret
mandoliinilla ohuiksi lastuiksi.
Jaa lastut pitsapohjille. Viipaloi
vuohenjuusto ja revi viipaleet
vielä halki. Jaa juusto tasaisesti
pitsojen päälle. Mausta pitsat
riivityillä timjaminlehdillä, suolalla
ja rouhitulla mustapippurilla.
Pirskota pitsojen pinnalle oliiviöljyä.

4. Paista pitsat 250-asteisessa
uunissa 7–12 minuuttia koosta
riippuen.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuuri-vuohenjuustopitsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X