Reseptit
4
Kiitos

Punajuurifalafelit

Suositut falafelit saavat uuden maun ja pirteän pinkin värin punajuuresta. Lisukkeena maistuu ruokaisa ohrasalaatti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuurifalafelit:

1 keskikokoinen kuorineen keitetty punajuuri
1 prk (400/270 g) keitettyjä kikherneitä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
2 rkl seesaminsiemeniä
3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna

Lisäksi:

korppujauhoja

Paistamiseen:

öljyä

Valmistusohje

1. Kuori punajuuri. Aja se ja valutetut kikherneet monitoimikoneen leikkuuterällä tasaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna pannulla öljy ja juustokumina. Kuullota sipuleita hetki pannulla miedolla lämmöllä.

2. Lisää seos muiden aineiden kanssa monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.

3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pullia ja kääntele niitä kevyesti korppujauhoissa. Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun pudotat sekaan leipäpalan, ja se paistuu poristen kullanruskeaksi. Paista pyörykät öljyssä kypsiksi.

Tarjoa punajuurifalafelit esimerkiksi ohra-papusalaatin kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuurifalafelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X