Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurihummus

Punajuurihummuksella päällystetyt leivät sopivat kevätjulien noutopöytään. Voit laittaa tahnat kulhoihin ja jokainen voi itse sipaista tahnaa tuoreelle leivälle tai tee leivät valmiiksi juuri ennen vieraiden tuloa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Punajuurihummus:

  • 1 punajuuri
  • 4 dl kikherneitä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½-1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • (vettä)

Valmistusohje

1. Kuori ja keitä punajuuri kuorineen kypsäksi. Jäähdytä, kuori ja leikkaa pienemmäksi.

2. Laita kaikki ainekset tehosekoitti- meen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Kokeile myös näitä hummuksia:

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

maa-artisokkahummus

Maa-artisokkahummus

korianterihummus

Korianterihummus

Anna.fi: Vihreä hummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurihummus

ihan vaan mielenkiinnosta…

Koko ohje ei näy vain tarveluettelo. Miksi näin, voin siis vain olettaa sen, että esimerkiksi punajuuri ja kikherneet keitetään ensin. Sitten kaikki muussataan tehosekoittimella?

ihan vaan mielenkinnosta ja viimeisen kerran

Siis en ole aiemmin kommentoinut, olen sivustolla ensimmäistä ja nähtävästi viimeistä kertaa.

Jep

Kuori ja keitä punajuuri kuorineen…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.