Reseptit
alle 30 min
10

Punajuurihummus

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g säilöttyjä kikherneitä
1 dl Tahini-seesamitahnaa
noin 2 valkosipulinkynttä
1 dl sitruunamehua
suolaa
2 dl oliiviöljyä
200 g etikkapunajuuria
kaprismarjoja tai oliiveja

Valmistusohje

Punajuurihummus sekoitetaan kikherneistä ja tahini-seesamitahnasta. Etikkapunajuuret antavat hummuksella kauniin värin. Tarjoa punajuurihummus vaikka pitaleipien kera.

1. Valuta kikherneet ja punajuuret liemistään. Kumoa valutetut ainekset monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon sitruunamehu, tahini, puristetut valkosipulin- kynnet, suola ja öljy. Pyöräytä ainekset tahnaksi.

2. Kaada punajuurihummus tarjoiluastiaan. Tee pintaan ura ja kaada siihen oliiviöljyä. Korista punajuurihummus suolakurkkukuutioilla, kapriksilla tai oliiveilla.

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Taramasalata-mätitahna
Lammaslihapullat
Munakoisotahna eli baba ghanoush
Ruoka.fi: Hummus

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuurihummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X