Reseptit
10
Kiitos

Punajuurihummus

Punajuurihummus sekoitetaan kikherneistä ja tahini-seesamitahnasta. Etikkapunajuuret antavat hummuksella kauniin värin. Tarjoa punajuurihummus vaikka pitaleipien kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuurihummus:

400 g säilöttyjä kikherneitä
1 dl Tahini-seesamitahnaa
noin 2 valkosipulinkynttä
1 dl sitruunamehua
suolaa
2 dl oliiviöljyä
200 g etikkapunajuuria
kaprismarjoja tai oliiveja

Valmistusohje

1. Valuta kikherneet ja punajuuret liemistään. Kumoa valutetut ainekset monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon sitruunamehu, tahini, puristetut valkosipulin- kynnet, suola ja öljy. Pyöräytä ainekset tahnaksi.

2. Kaada punajuurihummus tarjoiluastiaan. Tee pintaan ura ja kaada siihen oliiviöljyä. Korista punajuurihummus suolakurkkukuutioilla, kapriksilla tai oliiveilla.

Tarjoa punajuurihummus vaikka pitaleipien kera.

punajuurihummus

Punajuurihummuksen kruunuksi sopivat herkulliset sattumat: oliivit, kaprikset tai suolakurkkukuutiot. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Taramasalata-mätitahna
Lammaslihapullat
Munakoisotahna eli baba ghanoush
Ruoka.fi: Hummus

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuurihummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X