Reseptit

Punajuurileipä

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 500 g kypsää punajuurisosetta
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 kg vehnä-hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Punajuurileipä
  • 2 leipää tai 50 sämpylää
  • valmistusaika 2 tuntia
  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, punajuurisose (saa valmiina) ja mausteet sekä ruisjauhot.
  2. Lisää hiivaleipäjauhot ja margariini ja alusta pehmeähkö taikina. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia vedottomassa paikassa.
  3. Leivo taikina leiviksi tai sämpylöiksi. Kohota ja paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja sämpylöitä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.