Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuripaistos ja broileri

Punajuuripaistos ja broileri saavat täyteläisen maun sinihomejuustosta. Tämä ruoka syntyy nopeasti, kun punajuuret on keitetty jo edellisenä päivänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punajuuripaistos ja broileri

  • 600-800 g marinoituja, luuttomia broilerinpaloja
  • 5-6 kpl keitettyä punajuurta (650 g)
  • 1 kpl sipuli
  • 2 dl kermaa
  • pippurimaustetta (musta- ja valkopippuria, paprikaa, valkosipulia, sipulia) tai 2 tl Santa Maria pippurisekoitusta
  • ½-1 pkt sinihomejuustoa
  • rasvaa paistamiseen

Valmistusohje

Punajuuripaistos ja broileri syntyvät näin helposti:

  1. Ruskista ensin luuttomat broileripalaset vähässä rasvassa joka puolelta. Viipaloi keitetyt punajuuret voideltuun uunivuokaan, suikaloi päälle sipulia ja lado päälle broileripalat. Mausta kerma ja kaada vuokaan. Viipaloi tai murenna pinnalle sinihomejuustoa.
  2. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-45 minuuttia, kunnes ruoka on kypsää ja kauniin väristä.
  • Tarjoa yrttipatongin kanssa: kauli sämpylätaikina, sivele öljyllä, ripottele pinnalle yrttiseosta ja valkosipulia. Sitten taikina rullalle ja nousemaan. Paista leipä ruoan kanssa uunissa 20-30 minuuttia.
  • Irja Forsman, Myrskylä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuripaistos ja broileri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.